Welcome Guest! | login
RO US ES

Este acesta un site pentru muzicieni si trupe ?

Mircea Comsa
Mircea Comsa
@mircea-comsa
11 years ago
6 posts

Buna ziua ,tuturor,muzicantilor,trupelor si administratorilor site-ului ! Vreau sa transmit pe aceasta cale un protest vehement impotriva postarilor de orice fel legate de activitatea dj-ilor ? Cand m-am inscris aici am sperat ca pot avea discutii,comentarii,schimburi de parerei,idei cu muzicieni si/sau muzicanti,dar vad ca incet incet devin si dj-ii muzicieni/muzicanti fara ca administratorii site-ului sa faca ceva ! Suferim destul de pe urma lor datorita concurentei neloiale si nelegale,se folosesc in cea mai mare parte de munca si prestigiul unor trupe,solisti si castiga bani nemeritati in detrimentul nostru ! Am gresit si noi pt ca nu am luat o pozitie fermamai demult manifestata prin toate mijloacele si acum multi dintre noi "stam pe bara" si ne uitam la dj cum transforma toate evenimentele in discoclub si colac parca nu ar fi destul trebuie sa-i mai suportam si pe un site al muzicantilor si trupelor,nu mai conteaza decat watt-ii si luminile in rest D-zeu cu mila !

In cazul in care administratorii nu vor lua masuri pentru inlaturarea oricaror postari legate de dj, noi ne vom retrage de pe site si facem apel la toti muzicienii,muzicantii si trupele sa procedeze la fel !


updated by @mircea-comsa: 26 Nov 2014 15:43:42
Victor Roibu
Victor Roibu
@victor-roibu
11 years ago
5 posts

Pai sunt multi care nu stiu sa cante dar au boxe, lumini, aparate foto/video si uite asa castiga bani.

Stiu ca nu e corect ca eu sa cant ceva, vine altul si ma inregistreaza, pune melodia inregistrata la o nunta si mai primeste bani pt asta. Eu nu primesc nimic. De aia ar trebui ca ei sa plateasca drepturile de autor, din care sa fiu platit si eu.

Dar din cate am inteles de la muzicanti care canta de multi ani, Credidam nu se oboseste sa plateasca acele drepturi, sunt muzicanti care primesc in jur de 100-200 lei pe an, cu toate ca au avut si aparitii TV.

alior neicev
alior neicev
@alior-neicev
11 years ago
19 posts

subscriu la ce ai scris insa de unde stim cine canta la vreun instrument?

Ovezea Adelardo Viorel
Ovezea Adelardo Viorel
@ovezea-adelardo-viorel
11 years ago
1 posts

mi se pare o initiativa laudabila si rog pe cei care au vazut aceasta postare sa subscrie mesajului deoarece are perfecta dreptate aici trebuie sa fie numai muzicanti si trupe.

Ofelia-Florica HARANGUS
Ofelia-Florica HARANGUS
@ofelia-florica-harangus
11 years ago
6 posts

@Victor Roibu , sunt intru totul deacord cu ceea ce ai postat aici ... Eu sunt artist profesionist cu inregistrari radio Bucuresti inca din 1986... Sa stii ca si cantecele mele se canta pe la diferite evenimente folosite de unii DJ-ei... Am avut multe aparitii Tv si cand e vorba despre DREPTURILE DE EUTOR se face liniste totala peste tot... CREDIDAM-ul pentru unii sunt in continua activitate benefica de ambele parti ,pentru altii ca si mine , nu exista zbatere , interes in acest sens.... Imi scoate ochii cu cel mult 200 Ron / an ...Realitatea este ca intre noi artistii nu exista UNITATE , INTELEGERE , INTRAJUTORARE etc... exista doar dezbinare , daca s-ar putea sa inlature pe unii indiferent de metodele folosite numai ca sa le ia locul.... Sunt fapte care perpetuiaza de ani de zile si NIMENI NU FACE NIMIC.... Toti asteapta ca CINEVA sa le rezolve problemele....Va intreb pe toti cei ce cititi aceste randuri ... CATI DINTRE VOI SUNTETI INSCRISI LA UN SINDICAT AL ARTISTILOR UNDE SA VA ALEGETI UN LIDER PENTRU A VA APARA DREPTURILE ??? Am incercat in perioada cat am fost SECRETAR GENERAL LA FERERATIA ALFA -ART DIN ROMANIA sa adun in jurul meu cantaretii de toate genurile pentru a deveni o forta si sa ne sustinem punctele de vedere ... N-am reusit sa fac acest lucru si ca atare m-am retras...Motivul este destul de hilar... ma intrebau artistii ca daca se inscriu in sindicat liderii le asigura participarea lor la diferite evenimente unde sa cante si sa castige bani ??? Iata ca ARTISTII nostri din modestia cunostintelor lor intelectuale au confundat SINDICATUL cu IMPRESARIATUL .... uuuf.... LIPSA DE UNITATE a dus la ceea ce voi reclamati acum ... DJ -ii , cu mai nimic castiga bani frumosi din folosirea inregistrarilor ertistilor ...ARTISII in Romania sunt saraci .... Dragilor , unitiva eforturile ... numai uniti vom avea forta sa fim auziti !!!! ADMINISTRATIA SITE-ului NU poate face nimic in doleanta voastra ! Va doresc sa aveti zile frumoase si succes in activitatea voastra !!! Cu respect , Ofelia-Florica Harangus

Victor Roibu
Victor Roibu
@victor-roibu
11 years ago
5 posts

@Gil clapele evolueaza, tehnologia evolueaza, daca au aparut clape cu ritmuri, de ce sa nu le foloseasca? Daca eu ma apuc de acompaniat manual la clapa, cine crezi ca ma ia? In putine zone din Romania se mai acompaniaza manual, mai mult in Banat si pe unde se canta sarbeste. Pe de o parte sunt muzicantii si asa zisele lor trupe micute de 1-2 membri, ca sa se imparta banii mai usor, sa le ramana mai mult. Iar pe de cealalta parte sunt oamenii cu evenimentele, nu oricine isi permite sa plateasca o formatie intreaga +2-3 solisti.

Mai sunt si acum formatii cu tambal si contrabas, dar foarte putini isi permit sa le ceara serviciile. Cine nu-si permite, isi ia o "formatie" mai modesta cu clapa si solist, eventual inca un acordeon sau o vioara, saxofon ceva dar si asta deja e un lux.

Ideea era alta, ca datorita unor persoane si asa zisei crize, nu prea mai gasesti cantari, decat daca esti foarte cunoscut.

alior neicev
alior neicev
@alior-neicev
11 years ago
19 posts

din pacate dr de autor nu platesc nici cei ce canta intr o trupa si nici dj ii . asta e in toata tara in toate domeniile/ sa incepem de aici o mica revolutie? ...... nu cred ca vor cei mai multi din pacate.traim in minciuna.

Mircea Comsa
Mircea Comsa
@mircea-comsa
11 years ago
6 posts

Se pot depista usor "piratii",orice trupa sau solist are o postare pe undeva asa ca se poate verifica daca este muzicant sau dj sau un IT care se crede smecher si profita de pe irma altora


alior neicev a spus :

subscriu la ce ai scris insa de unde stim cine canta la vreun instrument?

Mircea Comsa
Mircea Comsa
@mircea-comsa
11 years ago
6 posts

Ai mare dreptate,suntem si noi in aceasta situatie,in Brasov sunt poate 30 de trupe din care 2-3 cu tobe si bas ! Traim vremuri grele,clientii se uita si la un meniu in plus nu vorbim de diferenta de pret pe care o trupa 100%live trebuie s-o ceara fata de una de 2-3 persoane ! Din pacate daca lucrurile merg asa va trebui sa trecem si noi la o formula restransa,in caz contrar vom sta cu totii acasa sau vom lasa locul dj-ilor ! Majoritatea clientilor daca au de ales intre calitate cu trupa live sau un pret mai mic,aleg pretul ! O trupa de 5-6 membrii,nu poate presta la tariful uneia de 2-3,respectiv 800-1000 euro din care dau si pana la 50 % comisioane -nu exagerez cu nimic!
Gil a spus :

Bravo !!! As vrea sa ducem insa mai departe aceasta initiativa, si sa pornim o campanie impotriva celor care canta pe clape cu style-uri (ritmuri, orchestratii) ! Acest mod "economic" de a canta ales de multi clapari in ultimii ani a dus la bagatelizarea muzicii, fie ea populara, fie usoara, si la disparitia multor muzicanti de exceptie, mai ales basisti si tobari, multi dintre ei vocalisti deosebiti, dar si a altor instrumentisti valorosi. S-a umput tara asta de clapari cu style-uri care-si iau cu ei o solista, si... gata "trupa", cu chiu cu vai mai gasesti in Romania o formatie adevarata, ca pe vremuri... Claparii cu style-uri sunt aproape la fel de TOXICI pentru bransa muzicantilor romani ca si DJ-ii, si in timp, datorita lor, vor disparea si cei care-au mai supravietuit cu chiu, cu vai: saxofonisti, chitaristi, violonisti, iar in tara asta nu vei mai intalni decat clapari cu style-uri si soliste !!! Credeti-ma, asa se va intampla !!!

Bazar-band
Bazar-band
@bazar-band
10 years ago
4 posts

Ai perfecta dreptate ! ! !

Si noi ca trupa tot aceste sperante le nutream vis-s-vis de acest site.

Vad ca degeaba am facut 12 ani de scoala in domeniu cat timp sunt pus pe aceeasi linie cu un DJ.

Prin aceasta discutie pe forum doresc sa ii anunt pe ceilalti colegi ca daca in decurs de 1 (una) luna nu se face ceva in privinta aceasta imi desfiintez contul de aici deoarece imi este lezata demnitatea de artist fiind pus alaturi de DJ,

Muzicieni si Trupe
Locatie actuala
București, România
About Muzicieni si Trupe
Location
Bucuresti, Romania    
tip membru
Suport
instrument
voce
gen muzical abordat
Toate genurile
ofera
Participare la eveniment
Recently Rated:
stats